Broodje Natuurlijk is een concept van Future Up. Binnen dit concept ontwikkelen we aantrekkelijke en lekkere broodjes – of andere etenswaren – met en voor provincies, ministeries, gemeentes of regio’s. Alle producten op het broodje zijn afkomstig van natuurlijke landbouw en dragen dus bij aan het versterken van de natuur en biodiversiteit. Een broodje voldoet aan drie voorwaarden:
Supersmaakvol: door samen te werken met (lokale) chef-koks garanderen we: smaak staat altijd voorop
Natuurlijk lokaal: de hoofdingrediënten komen uit natuurlijke landbouw en zo veel mogelijk uit de betreffende regio
Prijs: betaalbaar voor iedereen en een eerlijke prijs voor de boer
Met de broodjes creëren we een afzetmarkt voor boeren die regeneratief en samen met de natuur te werk gaan én we laten zien hoe lekker puur natuur smaakt.
In maart 2024 lanceerden we het eerste Broodje Natuurlijk: het Broodje Utrecht, een samenwerking tussen Utrechtse cateraars, voedselproducenten, boeren en restaurants.
In samenwerking met lokale boeren die zich inzetten voor duurzame landbouw en biodiversiteit creëerden we een broodje dat sinds januari 2025 bij Radboudumc en Radboud Universiteit Nijmegen verkrijgbaar is.
Met Broodje Natuurlijk Amsterdam willen we inkopers en partijen in Amsterdam inspireren om te kiezen voor natuurlijk eten en drinken. Vanaf nu te bestellen bij de Lokalist.
Geen poespas, maar puur en stoer - net als de stad en haar inwoners zelf. Volgens de principes van Het Nieuwe Nassen: het inkoperscollectief uit de regio dat natuurinclusieve boeren en de biodiversiteit ondersteunt. Te bestellen via De Lokalist.